Börja dansa som senior

Det behöver inte vara dåligt att bli gammal som många tänker. Dåliga äldreboenden med dålig mat och tillsyn och inget att göra. Det behöver inte bli så. Det finns massor av saker att roa sig med på ålderns höst. PRO som är landets största pensionärsförening anordnar massor av saker för sina medlemmar under hela året. Det spelas minigolf, bowling och boule. Det anordnas resor inom Sverige och till andra länder, många kryssningar. Medlemmarna får ofta rabatterat pris när man anordnar såna tillställningar eller resor eftersom PRO har funnits så länge och har goda kontakter i affärsvärlden.

Gamla drivna företagare

Att det händer så mycket i pensionärsföreningarna beror nog till stor del på att många av pensionärerna är gamla företagsledare och drivna personer som haft ett rikt yrkesliv. När de sen blir pensionärer vill de oftast inte tvärt sluta engagera sig i allt, utan det är då naturligt att de är med och anordnar och styr i föreningarna. Det är förmodligen även detta som gör att föreningarna får så bra rabatter och erbjudanden eftersom det finns massvis av kontakter i företagsvärlden.

Dansen som träning och motion

Dans är nog ändå en av de populäraste formerna av träffar som anordnas. Det finns inget som sammanför människor på samma vis som dans gör. Det anordnas motionsdans och andra former runtom i hela vårt land. Dansen är ju bra på så många sätt eftersom det inte bara är ett nöje att träffa folk och dansa utan det är även en fantastisk motionsform. Den är inte påfrestande för kroppen som annan träning kan vara och dessutom går det så mycket lättare att röra sig när man samtidigt har roligt.

Dansa för hälsan och nöjet

Att bli pensionär kan bli någott helt fantastiskt om man tar vara på det. Häng med på danser och resor. Dansa nån gång i veckan för både glädjen och för att ge kroppen en dos motion samtidigt som du skrattar och har kul med vännerna. Träffa nya vänner genom alla dessa möten och tillställningar. Dansen kan förena människor på ett sätt som är unikt, du är nära varandra på ett sätt som är ganska ovanligt i dagens samhälle. Du får värme och kroppskontakt som du kanske behöver om du lever ensam eller bara känner dig ensam. Dansen gör gott på så många sätt, så tveka inte utan kolla upp vad som finns i din närhet. Finns det inget just där du bor så dra ihop ett gäng och samåk till närmsta dans, ytterligare en rolig stunds samvaro!